FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: u povodu 10. obljetnice Oluje okupila se ratna zapovjedništva

KARLOVAC, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu obilježavanja 10.obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, danas se u ZapovjedništvuHrvatske kopnene vojske (HKoV) u Karlovcu okupilo ratno zapovjedništvoZbornog područja Karlovac te zapovjedništva ratnih postrojbi.
KARLOVAC, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, danas se u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Karlovcu okupilo ratno zapovjedništvo Zbornog područja Karlovac te zapovjedništva ratnih postrojbi.

Položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu kod križa ispred Zapovjedništva i pod središnjim križem na karlovačkom groblju Jamadol.

Ratna su se zapovjedništva zatim uputila u obilazak "smjerova napada i spoj postrojbi" za trajanja Oluje u tim gradovima, te Dugoj Resi, Vojniću i Krnjaku.

Karlovac 10. obljetnicu Oluje obilježava četverodnevnim programom pod nazivom "Svjedoci vremena". Proslava je započela jučer okruglim stolom o značaju i ulozi te operacije karlovačkog Zbornog područja.

Danas je u Gradskom muzeju otvorena izložba fotografija, amblema i dokumenata pod nazivom "Pobjeda 95", a počeli su i sporstki susreti u Karlovcu, Ogulinu i Slunju.

Za sutra je najavljena smotra postrojbi s mimohodom Karlovačkim ulicama te prigodna tribina s filmovima, recitalom i govorima u Gradskom kazalištu "Zorin dom".

U subotu će u Karlovačkoj županiji dvadeset osoba dobiti priznanja za posebne zasluge u operaciji Oluja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙