FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin sutra slavi Oluju

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Budnice Orkestra Hrvatske ratnemornarice i mimohod pripadnika postrojbi HV-a, koje su oslobađaleKnin, uvest će sutra Kninjane i njihove goste u cjelodnevnu proslavu10. obljetnice akcije Oluja i oslobađanja Grada.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Budnice Orkestra Hrvatske ratne mornarice i mimohod pripadnika postrojbi HV-a, koje su oslobađale Knin, uvest će sutra Kninjane i njihove goste u cjelodnevnu proslavu 10. obljetnice akcije Oluja i oslobađanja Grada.

Službena svečanost počinje polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, nakon čega će na kninskoj tvrđavi biti podignut državni stijeg, simbol slobodnoga Grada.

Upravo vihorenje hrvatskog stijega na toj tvrđavi, 5. kolovoza '95., označio je kraj višegodišnje okupacije pobunjenih Srba i vraćanje Knina pod vlast hrvatske države.

Mimohod pripadnika hrvatskih oružanih snaga i prigodni letački program s gotovo 400 sudionika, svim vrstama zrakoplova i helikoptera koje posjeduju Oružane snage, okosnica su svečanosti na stadionu "Dinare".

Ispune li se najave, ta će svečanost proteći bez nekih od glavnih vojnih aktera Oluje - dio visokih, umirovljenih časnika najavio je da u Knin neće doći službeno, te da će se na drugi način spomenuti obljetnice te akcije.

U crkvi sv. Ante vojni ordinarij Juraj Jezerinac služit će misu za Domovinu.

Na desetu obljetnicu Oluje, u Kninu će se svečano otvoriti Veleučilište Marka Marulića i otkriti spomenik ocu hrvatske književnosti.

Kninska svečanost završava vatrometom i koncertom na Trgu Ante Starčevića.

Uz građane iz svih dijelova države, u Kninu će biti i državni vrh s predsjednicima države, Sabora i Vlade - Stjepanom Mesićem, Vladimirom Šeksom i Ivom Sanaderom.

Različitim manifestacijama, desetljeće Oluje svečano će se obilježiti diljem Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙