FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I karlovačko Zborno područje organizira proslavu "Oluje"

KARLOVAC, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Planom aktivnosti za obilježavanje10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" pod nazivom "Svjedocivremena" u Zbornom području Karlovac predviđeno je mnoštvo aktivnostiuključujući i svečani mimohod postrojbi karlovačkog Zbornog područja5. kolovoza u 18 sati.
KARLOVAC, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Planom aktivnosti za obilježavanje 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" pod nazivom "Svjedoci vremena" u Zbornom području Karlovac predviđeno je mnoštvo aktivnosti uključujući i svečani mimohod postrojbi karlovačkog Zbornog područja 5. kolovoza u 18 sati.

"U karlovačku proslavu utkano je godinu dana priprema i ona ni na koji način ne želi umanjiti značaj središnje proslave u Kninu, niti je opstruirati", rekao je danas u ime Organizacijskog odbora Marinko Milčić. Dodao je da će stoga on, zatim predsjednik Organizacijskog odbora karlovačke proslave general Miljenko Crnjac te general Rudolf Brlečić biti nazočni i proslavi u Kninu, te se zatim vratiti na događanja u Karlovcu.

Obilježavanje desete obljetnice "Oluje" u Karlovcu započinje 3. kolovoza okruglim stolom u suradnji s Institutom "Ivo Pilar" na temu "Značaj i uloga operacije Oluja i mjesto Zbornog područja u Oluji".

Sutradan je predviđeno okupljanje ratnih zapovjedništava i postrojbi te održavanje raznih sportskih susreta, izložbe fotografija, druženje i prisjećanje na stradale suborce s paljenjem svijeća za sve poginule u Domovinskom ratu.

U petak ujutro je misa za sve poginule u Domovinskom ratu i operaciji "Oluji", a od 16,30 do 18 bit će postrojavanje i smotra sudionika "Oluje" uz pozdravni govor generala Crnjca. Zatim slijedi središnji događaj - svečani mimohod karlovačkim ulicama.

Posljednjeg dana, 6. kolovoza, izaslanstva postrojbi primit će župan i gradonačelnici, a zatim će svi zajedno krenuti u Slunj na program obilježavanja Dana grada Slunja u povodu desete obljetnice oslobođenja Slunja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙