FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd - obilježavanje 10. obljetnice Oluje

BEOGRAD,3. kolovoza 2005.(Hina) - U Beogradu će se četvrtak obilježiti10. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluje, a Odbor zaobilježavanje najavio je prosvjednu šetnju do hrvatskog veleposlanstvau Beogradu, gdje će dužnosnicima veleposlanstva predati popis 2669nestalih osoba.
BEOGRAD,3. kolovoza 2005.(Hina) - U Beogradu će se četvrtak obilježiti 10. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluje, a Odbor za obilježavanje najavio je prosvjednu šetnju do hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, gdje će dužnosnicima veleposlanstva predati popis 2669 nestalih osoba.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle služit će u podne parastos za poginule, a nakon toga na Trgu Nikole Pašića u Beogradu bit će pročitana rezolucija kojom se "najoštrije osuđuje genocid učinjen nad srpskim narodom iz Krajine i Hrvatske".

U Centru za kulturnu dekontaminaciju bit će prikazana i dva dokumentarna filma, "Oluja nad Krajinom", zagrebačke produkcije "Factum", i "Povratak", snimljen godine 2002. u suradnji beogradske nevladine udruge Grupe 484 i nevladinih udruga iz Hrvatske.

"Vlada u progonstvu" tzv. RSK najavila je za četvrtak izvanrednu sjednicu u povodu 10. obljetnice Oluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙