FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: sve je spremno za 290. alkarske svečanosti

SINJ, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Viteškog alkarskog društvaMate Jukić izvijestio je danas novinare da je sve spremno za početakovogodišnjih, 290. alkarskih svečanosti u Sinju, na kojima će glavnigost biti potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.
SINJ, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Viteškog alkarskog društva Mate Jukić izvijestio je danas novinare da je sve spremno za početak ovogodišnjih, 290. alkarskih svečanosti u Sinju, na kojima će glavni gost biti potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Svoj dolazak, među ostalima, najavilo je još 20-ak saborskih zastupnika, pet državnih tajnika i nekoliko crkvenih dostojanstvenika, rekao je Jukić na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara hoće li na Alku doći predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sander i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, Jukić je odgovorio da je njima na vrijeme upućen poziv, ali iz njihovih kabineta nema odgovora.

Ukupni troškovi održavanja ovogodišnjih svečanosti bit će milijun i 200 tisuća kuna, a novac je u cijelosti osiguran sponzorstvom hrvatskih tvrtaka i drugih donatora, rekao je Jukić.

Alkarske svečanosti počinju u petak, 5. kolovoza, u 17 sati natjecanjem kopljanika za Baru. U subotu je natjecanje za Čoju, a u nedjelju, 7. kolovoza, završno slavlje i natjecanje alkara kopljanika za slavodobitnika Sinjske alke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙