FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odabrani kopljanici za ovogodišnju Alku

SINJ,, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Od ukupno 23 alkara koji su više oddva mjeseca sudjelovali u pripremama za natjecanja, njih 17,maksimalan broj dopušten Statutom Viteškog alkarskog društva, natjecatće se za jubilarnu 290. Baru, Čoju i Alku, priopćio je danas v. d.alkarskog vojvode Ivan Čikara.
SINJ,, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Od ukupno 23 alkara koji su više od dva mjeseca sudjelovali u pripremama za natjecanja, njih 17, maksimalan broj dopušten Statutom Viteškog alkarskog društva, natjecat će se za jubilarnu 290. Baru, Čoju i Alku, priopćio je danas v. d. alkarskog vojvode Ivan Čikara.

Među odabranim su natjecateljima, koje predvodi alajčauš Ivan Zorica, i prošlogodišnji pobjednik Bare i Alke Nenad Bikić, te Čoje Boško Vladović i jedan debitant - Andrija Hrgović, koji ove godine prvi put sudjeluje u natjecanjima.

I ove godine alkarske će momke predvoditi harambaša Boško Ramljak. Barjaktar je dugogodišnji alkar Dragan Malbaša, a predsjednik Časnog alkarskog suda je Andrija Filipović-Grčić.

Alkarske svečanosti počinju u petak, 5. kolovoza, u 18 sati natjecanjem kopljanika za Baru, nastavljaju se u subotu, 6. kolovoza, također u 18 sati, natjecanjem za Čoju, a završno slavlje i natjecanje kopljanika za naslov slavodobnika 290. Alke je u nedjelju, 7. kolovoza, s početkom u 17 sati.

Ulaz za Baru i Čoju je slobodan, a danas su puštene u prodaju ulaznice za Alku, s cijenom 150, 100 i 80 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙