FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozivnice za Alku ove godine bez slike generala Norca

SINJ, 13. srpnja 2005. (Hina) - Na pozivnicama za ovogodišnjujubilarnu 20. Sinjsku alku koje danas Uprava VAD-a šalje na 900 adresanema, kao prethodnih godina, slike generala Mirka Norca, još uvijekformalnog alkarskog vojvode, koji se nalazi u zatvoru osuđen za ratnizločin.
SINJ, 13. srpnja 2005. (Hina) - Na pozivnicama za ovogodišnju jubilarnu 20. Sinjsku alku koje danas Uprava VAD-a šalje na 900 adresa nema, kao prethodnih godina, slike generala Mirka Norca, još uvijek formalnog alkarskog vojvode, koji se nalazi u zatvoru osuđen za ratni zločin.

Njega će i ove godine na dužnosti vojvode zamjenjivati brigadir HV-a Ivan Čikara, odlučeno je u Upravi VAD-a.

Inače, i iz zgrade gradske uprave uklonjeni su svi plakati i posteri alkarskog vojvode i počasnog građanina Sinja generala Mirka Norca, na što su jučer upozorili oporbeni HDZ-ovi vijećnici. Nova gradska vlast odgovorila je kako je to učinjeno radi bojanja hodnika i stubišta zgrade.

Među onim koje Sinjani pozivaju na ovogodišnje alkarske svečanosti na prvom mjestu su predsjednik Republike Stjepan Mesić, zatim predsjednik Sabora i Vlade s ministrima te vojni dužnosnici, crkveni dostojanstvenici, veleposlanici stranih zemalja u našoj zemlji i drugi.

Danas su utvrđene i cijene ulaznica za Alku koje iznose 150, 100 i 80 kuna.

Na tribinama, ili kako se to u Sinju kaže, palkama, ima ukupno 4000 sjedećih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙