FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alkari dobili lipicanere

SINJ, 5. srpnja 2005. (Hina) - Od danas su sinjski alkari, koji seintenzivno pripremaju za ovogodišnje svečanosti natjecanja, bogatijiza dva nova konja koja im je ustupila Ergela Đakovo.
SINJ, 5. srpnja 2005. (Hina) - Od danas su sinjski alkari, koji se intenzivno pripremaju za ovogodišnje svečanosti natjecanja, bogatiji za dva nova konja koja im je ustupila Ergela Đakovo.

Riječ je o lipicanerima kojih do sada alkarsko društvo nije imalo.

Jednoga od njih će na ovogodišnjoj alki jahati alkarski vojvoda Ivan Ćikara, a drugoga barjektar u alkarskoj povorci.

Inače, alkarsko društvo posjeduje ukupno 23 vlastita konja od kojih je za natjecanje spremno njih 16. Ostali konji, koji se također nalaze u štalama na hipodromu su privatni i to uglavnom od članova Viteškog alkarskog društva.

Alkari, kandidati za kopljanike nastavljaju svakodnevno s pripremama jahanjem na hipodromu i stazama kroz Sinjsko polje.

U ponedjeljak 11. srpnja počinju završne pripreme izlaskom alkara na alkarsko trkalište gdje će svakodnevno vježbati gađanje kopljem u alkarsku metu.

U tim završnim pripremama, po riječima alajčauša Ivana Zorice sudjelovati će 23 alkara, od kojih će za natjecanja (bara, čoja i alka) vojvoda odabrati 17 najuspješnijih.

Natjecanje za baru je u petak 5. kolovoza, za čoju u subotu 6. kolovoza, a završne svečanosti i natjecanja za jubilarnu 290. sinjsku alku su u nedjelju 7. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙