FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: svečano otvorena izložba "Sinjska alka 1715. do 2005."

SINJ, , 1. kolovoza 2005. (Hina) - U sinjskom Muzeju cetinske Krajinevečeras je svečano otvorena izložba "Sinjska alka 1715. - 2005.", upovodu 290. Alke i u okviru Dana Alke i Velike Gospe.
SINJ, , 1. kolovoza 2005. (Hina) - U sinjskom Muzeju cetinske Krajine večeras je svečano otvorena izložba "Sinjska alka 1715. - 2005.", u povodu 290. Alke i u okviru Dana Alke i Velike Gospe.

Pokrovitelj te izložbe replika i restauriranih originala alkarskih odora, opreme i oružja je Ministarstvo kulture, a u Sinj je došla nakon Zagreba, gdje je u Arheološkom muzeju bila otvorena od 18. lipnja do 17. srpnja. Izloženo je više od 300 eksponata - pisanih dokumenata, umjetničkih slika, fotografija, živopisnih odora i opreme alkara i alkarskih momaka, oružja starog više od 300 godina i drugih predmeta koji svjedoče o povijesti te junačke igre, ustanovljene 1715. godine u spomen na pobjedu malobrojnih Sinjana i Cetinjana nad osmanlijskim osvajačima.

Svečanosti otvaranja uz građane Sinja, alkare i alkarske momke, bili su nazočni brojni gosti, među kojima čelnici grada, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Izložba u Sinju će biti otvorena do 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙