FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosoričino Ministarstvo odbacilo optužbe vukovarskih braniteljskih udruga

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas optužbe vukovarskeKoordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata da ministricaJadranka Kosor ignorira vukovarske branitelje i njihove probleme, teističe da ministrica neprekidno vodi računa o vukovarskim braniteljimai stradalnicima.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas optužbe vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata da ministrica Jadranka Kosor ignorira vukovarske branitelje i njihove probleme, te ističe da ministrica neprekidno vodi računa o vukovarskim braniteljima i stradalnicima.

Ministarstvo je priopćenjem reagiralo na jučerašnje prozivke Koordinacije da ministrica i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor nikad ne nalazi vremena za vukovarske branitelje i stradalnike i njihove probleme, da se iz njezinog ministarstva nitko ne odaziva na njihove pozive u pomoć.

Koordinacija, koja obuhvaća 11 udruga proisteklih iz Domovinskog rata, od Kosor stoga traži da razmisli o vraćanju Plakete počasne građanke Vukovara.

Oštro odbacujući izrečene optužbe i uz tvrdnju da Kosor, "iz razloga velike časti i obveze", nema namjeru vratiti Plaketu, u Ministarstvu kažu da o neprekidnoj brizi ministrice za vukovarske branitelje i stradalnike svjedoči i njezin posljednji posjet Vukovaru 27. srpnja, kada je položila temeljni kamen zgrade namijenjene stradalnicima.

Tada se, ističu, susrela i s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Vukovarsko-srijemske županije i s njima razgovarala o aktualnim braniteljskim pitanjima.

U pogledu braniteljskih prozivki za neučinkovit rad tamošnjeg Centra za psihosocijalnu pomoć, u Ministarstvu navode da je u tijeku "rješavanje naslijeđenih problema", da će se provedbom novog Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći ta pomoć nastojati poboljšati, posebice u pogledu veće operativnosti i profesionalnosti Centra.

Najavljuju veću dostupnost djelatnika Centra, izlazak u susret svim korisnicima bez obzira na radno vrijeme, otvaranje ispostava u većim županijama, posebno onima s većim brojem ratnih sudionika i stradalnika.

Ministarstvo obećaje i da će u vukovarskom Centru biti angažirano deset stručnih osoba (psihijatar, pravnici, psiholozi i socijalni radnici), od kojih najmanje dvoje u stalnom radnom odnosu, a predviđeno je osnivanje ispostava Centra u Vukovaru, Vinkovcima i Županji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙