FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novčana potpora Ministarstva Branitelja Zadruzi branitelja na Rabu

ZAGREB/RAB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor potpisala je danas na Rabu sa zadrugom hrvatskihbranitelja "Rab 90-95" Ugovor o novčanoj potpori Ministarstva od150.000 kuna, priopćilo je Ministarstvo.
ZAGREB/RAB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas na Rabu sa zadrugom hrvatskih branitelja "Rab 90-95" Ugovor o novčanoj potpori Ministarstva od 150.000 kuna, priopćilo je Ministarstvo.

Zadrugu "Rab 90-95" osnovalo je lani osam branitelja s Raba koji su počeli organiziranu proizvodnju povrća i uzgoj koza i ovaca.

U suradnji s braniteljskom zadrugom "Duga Resa" u Dugoj Resi, koji su također nazočili današnjem posjetu ministrice, rapski branitelji opskrbljuju hotelski kompleks "Imperijal", a dijelom i maloprodajna mjesta na otoku Rabu.

Ministrica Kosor je podsjetila kako je rapska zadruga deveta braniteljska zadruga s kojom je Ministarstvo potpisalo ugovor o novčanoj potpori 2005., a prošle godine potpisani su ugovori s deset braniteljskih zadruga. Izrazivši zadovoljstvo stalnim širenjem zadrugarstva među razvojačenim hrvatskim braniteljima, istaknula je kako i to pokazuje da hrvatski branitelji žele raditi i dostojanstveno živjeti od svog rada.

Mjeru koja potiče osnivanje braniteljskih zadruga ocijenila je posebno uspješnom i izglednom, podsjetivši kako je rebalansom proračuna za provedbu te mjere 2005. izdvojeno još 1,350.000 kuna te sada taj poticaj iznosi ukupno 3,350.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙