FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s predstavnicima udruge stopostotnih HRVI-a 1. skupine

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosordanas je s predstavnicima Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnihinvalida I. skupine razgovarala o rješavanju njihovih stambenihpitanja.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je s predstavnicima Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine razgovarala o rješavanju njihovih stambenih pitanja.

Kako je priopćeno iz Ministarstva, na sastanku je bilo govora o rješavanju stambenih pitanja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, t.j. o potrebi da tijela lokalne samouprave ispune svoje infrastrukturne i komunalne obveze.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor najavila je da će poslati požurnice tijelima lokalne samouprave kako bi ona što prije ispunila svoje obveze gdje god je to potrebno.

Predsjednik Udruge Đuro Glogoški osvrnuo se na pitanja zdravstvenog stanja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i zahvalio na novčanoj potpori i pokroviteljstvu Ministarstva na skorašnjem stručno-tematskom skupu o stanju stopostotnih HRVI-a.

Na sastanku se razgovaralo i o programu liječenja najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida u hiperbaričnoj komori u Splitu i adaptaciji tri apartmana u hotelu "Zagreb" u Splitu, koji bi bili usklađeni s potrebama invalida na liječenju.

Potpredsjednica Kosor iznijela je u tom pogledu inicijativu o potpisivanja sporazuma između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva obrane i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kojim bi bili regulirani planovi i obveze dugoročne suradnje ovakve vrste od strane navedenih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙