FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor posjetila Zadrugu branitelja "Sloga" iz Donje Zeline

ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricabranitelja Jadranka Kosor posjetila je danas u Svetome Ivanu ZeliniZadrugu branitelja "Sloga" iz Donje Zeline i upoznala se s njezinimdosadašnjim radom i planiranim aktivnostima, priopćilo je Ministarstvoobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor posjetila je danas u Svetome Ivanu Zelini Zadrugu branitelja "Sloga" iz Donje Zeline i upoznala se s njezinim dosadašnjim radom i planiranim aktivnostima, priopćilo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ministrica je tom prigodom potpisala i Ugovor o financijskoj potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijeske solidarnosti toj zadruzi od 150 tisuća kuna.

Zadruga branitelja "Sloga" osnovana je u prosincu 2004. godine, a u njoj je trenutačno 56 zadrugara. Osnovne djelatnosti usmjerene su prema poljoprivredi i stočarstvu, to jest proizvodnji mlijeka, sireva i plasteničkog povrća. Zadruga se namjerava povezati sa zadrugama branitelja iz Dalmacije radi proizvodnje domaćih suhomesnatih proizvoda, a nekoliko zadrugara odlučilo se i na uzgoj puževa.

Zadruga "Sloga", u sklopu suradnje s Referalnim centrom braniteljskih zadruga u Samoboru, organizira stručna predavanja za proizvođače i tako stalno poboljšava i modernizira proizvodnju.

Ministrica Kosor podsjetila je da je Ministarstvo prošle godine novčano poduprlo 10 novoosnovanih zadruga, a sve su zadruge dobile po 150 tisuća kuna. U prvoj polovici ove godine već je zaprimilo 19 zahtjeva novoosnovanih zadruga. Ministrica je izrazila zadovoljstvo zbog stalnog razvoja zadrugarstva kad je riječ o razvojačenim hrvatskim braniteljima, a zbog uspješnosti te mjere, istaknula je, rebalansom proračuna za njezinu su provedbu godine 2005. dodana financijska sredstva od 1,35 milijuna kuna.

Potpredsjednica Kosor posjetila je obiteljsko gospodarstvo zadrugara Darka Grgata iz Lužana kod Svetog Ivana Zeline, koji se bavi stočarstvom i proizvodnjom mlijeka.

Osim "Sloge" iz Donje Zeline, dosad je posjetila i zadruge branitelja u Bjelovaru, Vladislavcima, Metkoviću, Kašini, Šibeniku, Peklenici i Dugoj Resi, priopćilo je Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙