FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor u posjetu Varaždinskoj županiji

VARAŽDIN, 21. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaJadranka Kosor podijelila je danas u Varaždinu računala za 24 obiteljis osmero i više djece s područja Varaždinske županije i posjetilažupanijski Centar za psihosocijalnu pomoć.
VARAŽDIN, 21. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor podijelila je danas u Varaždinu računala za 24 obitelji s osmero i više djece s područja Varaždinske županije i posjetila županijski Centar za psihosocijalnu pomoć.

Nabava računala dio je djelovanja Ministarstva u okviru Projekta za višečlane obitelji. Podjela računala počela je lani, a u Varaždinu je Ministarstvo završilo s tim dijelom projekta koji je obuhvatio 523 obitelji iz čitave Hrvatske. Na jesen bi, najavila je potpredsjednica Kosor, trebala biti nastavljena akcija podjele školskih udžbenika djeci iz višečlanih obitelji, kojom će biti obuhvaćeno oko 1200 učenika.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas i s djelatnicima županijskog Centra za psihosocijalnu pomoć u Varaždinu i predstavnicima županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, priopćeno je iz Ministarstva. Izvijestila ih je da je od varaždinskog gradonačelnika i župana zatražila da pronađu primjereniji prostor za rad Centra, kako bi se poboljšala i unaprijedila pomoć hrvatskim braniteljima i njihovima obiteljima, a i ostalim stradalnicima Domovinskog rata.

Kosor je također istaknula kako je poslala dopis i drugim županijama s jednakim zahtjevom, te podsjetila i na obveze tijela lokalne samouprave iz novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i novoga Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata.

Ustvrdila je kako se skrb o hrvatskim braniteljima i učinkovita provedba tog zakona može ostvariti jedino zajedničkim radom svih tijela državne vlasti i jedinica lokalne samouprave. Stoga ih je pozvala da svojim djelovanjem pridonesu smanjenju zapreka u ostvarivanju pripadajućih prava te svladavanju svakodnevnih teškoća.

Predstavnici županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a izrazili su zadovoljstvo novim ustrojem i radom centara za psihosocijalnu pomoć te novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙