FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Itasa prosvjedovali pred Županijskom skupštinom

VARAŽDIN, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Radnici ivanečke tvornice alatnihstrojeva Itas održali su danas miran prosvjed pred zgradom Županijskeskupštine u Varaždinu kako bi upozorili na loše stanje u poduzeću ipozvali županijska, ali i pravosudna tijela da počnu rješavati njihovslučaj.
VARAŽDIN, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Radnici ivanečke tvornice alatnih strojeva Itas održali su danas miran prosvjed pred zgradom Županijske skupštine u Varaždinu kako bi upozorili na loše stanje u poduzeću i pozvali županijska, ali i pravosudna tijela da počnu rješavati njihov slučaj.

Itas radnicima duguje tri plaće i putne troškove za 18 mjeseci, pa radnici traže da im se to podmiri, ali i da se počnu rješavati prijave koje je sindikat podnio državnom odvjetništvu i USKOK-u protiv vodećih ljudi tvrtke.

Smjena Uprave, deblokada računa, dobivanje kredita za pokretanje proizvodnje još su neki od radničkih zahtjeva, a traže i da im se omogući otkup većinskog paketa dionica na ime sudskih potraživanja.

Predstavnici Itasa sa svojim su zahtjevima upoznali i županijske čelnike koji su im obećali stručnu pomoć. Uprava Itasa je, inače, podnijela zahtjev za pokretanje stečaja tvrtke jer je račun poduzeća blokiran.

U Županiji kao jedino rješenje izlaza iz krize vide pokretanje stečaja s preustrojem na temelju sanacijskog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙