FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinut štrajk u "Vinskim podrumima Belja dd"

OSIJEK,7. srpnja(Hina) - Radnici tvrtke "Vinski podrumi Belje dd" danassu, nakon skupa radnika, prekinuli štrajk započet 20. lipnja, jer je sUpravom tvrtke postignut sporazum o isplati zaostalih plaća inepodmirenih radničkih potraživanja.
OSIJEK,7. srpnja(Hina) - Radnici tvrtke "Vinski podrumi Belje dd" danas su, nakon skupa radnika, prekinuli štrajk započet 20. lipnja, jer je s Upravom tvrtke postignut sporazum o isplati zaostalih plaća i nepodmirenih radničkih potraživanja.

Županijski povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Šimo Orešković kazao je kako je s Upravom postignut sporazum da će se zaostale plaće i druga potraživanja iz kolektivnog ugovora isplatiti prodajom zaliha vina, u nekoliko rata, do 15. listopada.

Orešković ne smatra da su okončani svi problemi tvrtke, jer drži kako treba riješiti i vlasničku krizu. Dodao je kako je jedan od zaključaka skupa radnika da se većinskom vlasniku, poduzetniku Siegfriedu Rudolfu Einhelligu, koji ima 51 posto udjela, te kombinatu "Belje" dd, koje je vlasnik 49 posto udjela, uputi poziv da razriješe vlasničku krizu kako bi se izbjegli novi problemi i eventualni stečaj tvrtke.

"Na tome ćemo inzistirati, a poziv se prije svega upućuje većinskom vlasniku, zbog njegovog odnosa prema poslovanju poduzeća. Prihvatljiv je onaj vlasnik koji redovito ispunjava svoje obveze prema društvu i prema radnicima, a gospodin Einhellig to ne čini i zbog toga smo iskazali svoje nezadovoljstvo", ustvrdio je Orešković.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙