FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed bivših radnika T-HT-a pred HOTO tornjem

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Pedesetak radnika tvrtki EurestCroatia i Posilović zaštita, koji su prije tri godine izdvojeni izHrvatskih telekomunikacija (T-HT), započelo je danas prosvjed predHOTO tornjem, u kojem je smještena Uprava T-HT-a.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Pedesetak radnika tvrtki Eurest Croatia i Posilović zaštita, koji su prije tri godine izdvojeni iz Hrvatskih telekomunikacija (T-HT), započelo je danas prosvjed pred HOTO tornjem, u kojem je smještena Uprava T-HT-a.

Predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Jadranko Vehar optužio je Upravu T-HT-a da ne poštuje ugovore potpisane pri izdvajanju i time ugrožava budućnost 700 radnika Euresta i 150 radnika Posilovića, te najavio da će prosvjednici, po uzoru na radnike Sljemena, ostati pred HOTO-om dan i noć, sve dok se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.

Prilikom izdvajanja 2002. godine radnicima neosnovnih djelatnosti, koji su zaposleni u te dvije tvrtke, zajamčeno je da će tri godine zadržati prava kao i radnici T-HT-a, a pet godina ne mogu biti proglašeni tehnološkim viškom.

Kako 1. kolovoza ističe trogodišnji rok nakon kojega radnici gube prava iz Kolektivnog ugovora za T-HT, plaće bi im trebale pasti 30 do 40 posto, upozorio je Vehar dodavši da T-HT duguje radnicima Euresta pet milijuna kuna.

Osim toga, polovica radnika Euresta stariji su od 50 godina ili su invalidi rada, bez šanse na burzi rada, pa sindikat traži da im se osiguraju iste otpremnine kao i radnicima HT-a.

Vehar je također rekao da je Uprava T-HT-a započela popisivanje viška od 650 radnika koji trebaju dobiti otkaze do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙