FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haško tužiteljstvo predlaže da se suđenje Ivici Rajiću ustupi BiH

SARAJEVO,2. kolovoza 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Međunarodnoga kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) podnijelo je zahtjev da se suđenjebosanskom Hrvatu Ivici Rajiću ustupi Sudu Bosne i Hercegovine,potvrdio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik tamošnjeg ureda ICTY-jaMathias Hellman.
SARAJEVO,2. kolovoza 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) podnijelo je zahtjev da se suđenje bosanskom Hrvatu Ivici Rajiću ustupi Sudu Bosne i Hercegovine, potvrdio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik tamošnjeg ureda ICTY-ja Mathias Hellman.

On je novinarima rekao da je takav zahtjev podnesen 28. srpnja.

Ivica Rajić, poznat i kao Viktor Andrić, optužen je zbog zločina što su ih pripadnici Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) počinili nad Bošnjacima u Varešu i Stupnom Dolu u listopadu 1993. godine, uključujući i ubojstvo najmanje 31 osobe.

Rajić se nakon podizanja optužnice godinama skrivao u Hrvatskoj pod lažnim imenom, gdje je i uhićen, a sada je u pritvoru u Hagu.

Glasnogovornik ureda ICTY-ja u Sarajevu podsjetio je da je Tužiteljstvo Haškog suda do sada predložilo da se ustupe predmeti protiv 14 osoba koje su počinile ratne zločine u BiH.

Među njima su i dvojica Hrvata, a osim Rajića, u BiH bi se trebalo suditi i Pašku Ljubičiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙