FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Predstavnici vlasti pozdravili istup Karadžićeve supruge

MOSTAR/SARAJEVO, 29. srpnja 2005. (Hina) - Poziv Ljiljane Karadžićupućen njezinom suprugu haškom bjeguncu Radovanu Karadžiću da se predaMeđunarodnom sudu u Den Haagu (ICTY) pozdravili su predstavnici vlastiu BiH, dok je jedan dio javnosti izrazio sumnju u iskrenost njenogpoziva.
MOSTAR/SARAJEVO, 29. srpnja 2005. (Hina) - Poziv Ljiljane Karadžić upućen njezinom suprugu haškom bjeguncu Radovanu Karadžiću da se preda Međunarodnom sudu u Den Haagu (ICTY) pozdravili su predstavnici vlasti u BiH, dok je jedan dio javnosti izrazio sumnju u iskrenost njenog poziva.

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown izjavio je kako poziv Karadžićeve supruge da se on preda jasno izražava ono što je u najboljem interesu Radovana Karadžića, srpskog naroda i stabilnosti u regiji.

NATO je ocijenio kako je poziv Ljiljane Karadžić suprugu Radovanu da se preda u interesu njihove obitelji, ali i BiH. "Karadžićevo izbjegavanje Den Haaga predstavlja prepreku na putu za narode BiH i za cijelu regiju", rekao je zapovjednik Stožera NATO-a u Sarajevu general Steven Schook.

Vlada Republike Srpske podržala je gestu Ljiljane Karadžić kojom je pozvala supruga na predaju. "Vlada Republike Srpske vrlo cijeni gestu Ljiljane Karadžić vjerujući da je trebalo mnogo hrabrosti da uputi takav poziv suprugu", priopćila je Vlada RS.

No, više bošnjačkih dužnosnika u BiH je izjavilo kako ne vjeruje u iskrenost poziva Ljiljane Karadžić suprugu da se preda. Pri tome bošnjački dužnosnici naglašavaju kako je Ljiljana Karadžić imala na raspolaganju i druge mogućnosti da pozove supruga na predaju, a ne da to čini putem televizije, odnosno medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙