FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika: za štrajk carinika kriva je Vlada

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Za današnji štrajk carinika kriva jeVlada jer izbjegava ozbiljne pregovore sa socijalnim partnerima nakojima bi napokon na dnevni red došlo pitanje plaća državnihslužbenika i namještenika, ocjenjuje u priopćenju Sindikat državnihslužbenika i namještenika.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Za današnji štrajk carinika kriva je Vlada jer izbjegava ozbiljne pregovore sa socijalnim partnerima na kojima bi napokon na dnevni red došlo pitanje plaća državnih službenika i namještenika, ocjenjuje u priopćenju Sindikat državnih službenika i namještenika.

Državni službenici, pa tako i carinici s visokom stručnom spremom, mogu tek pred mirovinu ostvariti prosječnu plaću u Hrvatskoj od 4.300 kuna, tvrdi sindikat.

Izbjegavanjem pregovora o izjednačavanju položaja zaposlenih u državnim službama i djelatnika javnih službi ili javnih poduzeća, Vlada je ohrabrila sindikate u službama od posebne važnosti za funkcioniranje države da važnost svojih službi iskoriste za pritisak radi ispunjenja opravdanih zahtjeva.

Sindikat državnih službenika nije pozvao svoje članove u Carinskoj upravi da se pridruže štrajku jer još uvijek vjeruje u mogućnost rješavanja pitanja plaća za pregovaračkim stolom.

No, ako Vlada na idućem sastanku za desetak dana ne započne stvarni socijalni dijalog i zajedno sa sindikatima ne utvrdi dinamiku i rokove za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u državnim službama, uskoro bi se mogla suočiti s prosvjedima daleko širih razmjera od "bijelog štrajka" u Carini, upozorava se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙