FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski svjetski sabor za jedinstvenu proslavu Oluje

POREČ, , 2. kolovoza 2005. (Hina) - Iseljenička udruga Hrvatskisvjetski sabor večeras je priopćenjem izrazila nezadovoljstvopodjelama koje su se u povodu obilježavanja 10. obljetnice Olujejavile, kako ističu, u hrvatskom nacionalnom biću i u domovini i izvannje.
POREČ, , 2. kolovoza 2005. (Hina) - Iseljenička udruga Hrvatski svjetski sabor večeras je priopćenjem izrazila nezadovoljstvo podjelama koje su se u povodu obilježavanja 10. obljetnice Oluje javile, kako ističu, u hrvatskom nacionalnom biću i u domovini i izvan nje.

Hrvatski svjetski sabor nedopustivim drži da obljetnicu "bitke svih bitaka" odvojeno proslavljaju službena politika i dio branitelja, sudionika "Oluje", i snažno se zalaže da proslave bitaka domovinskog rata organiziraju hrvatski branitelji s institucijama Republike Hrvatske.

Nedopustivim smatraju i to da dio izvandomovinskih pripadnika hrvatskog naroda svoje nezadovoljstvo službenom politikom Hrvatske izražavaju prosvjedima ispred diplomatsko-konzularnih predstavništava dok drugi dio najavljuje protu-skupove u znak potpore službenoj politici Republike Hrvatske.

Robujući podjelama ne činimo uslugu ni sebi, a ni narodu i državi kojoj pripadamo. Umjesto da se afirmira zajedništvo, mi se dijelimo na stvarima koje bi nas trebale spajati, ističe se u priopćenju Hrvatskog svjetskog sabora, koji ima sjedište u Poreču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙