FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: Na proslavu "Oluje" pozvani su svi generali

SPLIT, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević uutorak je u Splitu demantirao tvrdnju umirovljenih generala da mnogiod njih nisu pozvani u Knin na proslavu vojno-redarstvene akcije'Oluja'.
SPLIT, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević u utorak je u Splitu demantirao tvrdnju umirovljenih generala da mnogi od njih nisu pozvani u Knin na proslavu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'.

"Državni odbor za proslavu 'Oluje' pozvao je sve umirovljene generale - njih 81 i sve zapovjednike postrojbi koji su sudjelovali u Oluji. Tvrdnja da neki nisu pozvani je netočna. Svi su pozvani i ja ih očekujem u Kninu, a njihova je odluka hoće li doći ili ne", kazao je Rončević.

Na upit zašto se neće položiti vijenac u proslavi 'Oluje' na grob ratnog ministra Gojka Šuška ministar, Rončević je rekao da je Državni odbor utvrdio protokol, a u njemu je polaganje vijenca na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

"Ne očekujemo nikakve izgrede na proslavi 'Oluje', jer je Oluja ponos svih hrvatskih građana", kazao je Rončević koji danas boravi u Splitu radi potpisivanja ugovora s tvrtkom PCE o proizvodnji, isporuci i puštanju u rad VF radio postaja i RR postaja.

Umirovljeni generali i časnici iz udruge "Viribus unitis" izjavili su u ponedjeljak da "ratni zapovjednici i pripadnici pobjedničke vojske ne žele sudjelovati u proslavi obilježavanja 10. obljetnice akcije Oluje", koja će se pod pokroviteljstvom državnog vrha održati 5. kolovoza u Kninu te su najavili održavanje svoje paralelne proslave.

General Ljubo Ćesić Rojs ustvrdio je na konferenciji za novinare kako su Ministarstvo obrane i Glavni stožer "samovoljno" napravili popis časnika pozvanih na tu proslavu, te je zamjerio što su izostavili većinu ratnih zapovjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙