FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Salva Kiir nasljeđuje Johna Garanga na čelu SPLM-a

NEW SITE, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Salva Kiir, dosadašnjidrugi čovjek Narodnog pokreta za oslobođenje Sudana (SPLM) i šefnjegova vojnog ogranka Narodne oslobodilačke vojske Sudana (SPLA),naslijedio je Johna Garanga na čelu tog pokreta, objavljeno je uponedjeljak navečer nakon krizne sjednice SPLM-a.
NEW SITE, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Salva Kiir, dosadašnji drugi čovjek Narodnog pokreta za oslobođenje Sudana (SPLM) i šef njegova vojnog ogranka Narodne oslobodilačke vojske Sudana (SPLA), naslijedio je Johna Garanga na čelu tog pokreta, objavljeno je u ponedjeljak navečer nakon krizne sjednice SPLM-a.

Garang, bivši sudanski pobunjenički vođa, a od potpisivanja mirovnog sporazuma potpredsjednik države, poginuo je u nedjelju u helikopterskoj nesreći.

Kiir je bio Garangov zamjenik i imao je važnu ulogu u mirovnim pregovorima kojima je ove godine završen 21-godišnji građanski rat između zaraćenih sudanskih pokrajina te se i očekivalo da će na položaju zamijeniti poginulog šefa SPLM-a.

Ova odluka ujedno znači da taj pokret nominira Kiira na dužnost potpredsjednika Sudana i očekuje da će na toj funkciji biti potvrđen u roku od dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙