FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dužnosnik UN-a: potpredsjednik Sudana poginuo

LONDON, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/DPA) - Bivši sudanski vođapobunjenika i prvi potpredsjednik te zemlje John Garang poginuo jenakon što je nestao helikopter kojim se iz Ugande vraćao na jugSudana, potvrdio je agenciji Reuters voditelj UN-ovog ureda zakoordinaciju humanitarnih aktivnosti za južni Sudan Rudi Muller.
LONDON, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/DPA) - Bivši sudanski vođa pobunjenika i prvi potpredsjednik te zemlje John Garang poginuo je nakon što je nestao helikopter kojim se iz Ugande vraćao na jug Sudana, potvrdio je agenciji Reuters voditelj UN-ovog ureda za koordinaciju humanitarnih aktivnosti za južni Sudan Rudi Muller.

Muller je u telefonskom razgovoru za Reuters rekao kako mu je vijest o pogibiji Garanga prenio guverner Lake Statea na jugu Sudana.

Sudanski su kontrolori leta izgubili vezu s helikopterom u pograničnom području tijekom leta u južni Sudan iz Ugande, gdje se Garang sastao s predsjednikom Ugande Yowerijem Musevenijem.

Sudanska je vlada prvotno objavila da je helikopter sigurno prizemljio u kamp na jugu Sudana, no tamošnji ministar informiranja kasnije je satelitskoj televizijskoj postaji Al Jazeera izjavio da letjelica još uvijek nije pronađane.

Garang je bio vođa pobunjenika u južnom Sudanu, koji su se s vladom iz Khartouma borili 21 godinu, sve do potpisivanja mirovnog sporazuma u siječnju ove godine, temeljem kojeg je početkom srpnja Garang prisegnuo za prvog sudanskog potpredsjednika te predsjednika juga zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙