FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nestao helikopter s potpredsjednikom Sudana

LONDON/KHARTOUM/KAMPALA, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/DPA) - Helikopter u kojem je potpredsjednik Sudana John Garang nestao je nedjelju ujutro, objavio je u ponedjeljak BBC, pozivajući se na objavusudanske vlade.
LONDON/KHARTOUM/KAMPALA, 1. kolovoza 2005. (Hina/Reuters/DPA) - Helikopter u kojem je potpredsjednik Sudana John Garang nestao je nedjelju ujutro, objavio je u ponedjeljak BBC, pozivajući se na objavu sudanske vlade.

Iako je sudanska vlada prvotno objavila da je helikopter sigurno prizemljio u kamp na jugu Sudana, tamošnji ministar informiranja kasnije je satelitskoj televizijskoj postaji Al Jazeera izjavio da letjelica još uvijek nije pronađane.

Kontrolori leta u Khartoumu izgubili su vezu s helikopterom na području Kidepo, tijekom leta u južni Sudan iz Ugande, gdje se sudanski potpredsjednik sastao s predsjednikom Ugande Yowerijem Musevenijem.

Na tom su području ovog vikenda vladali loši vremenski uvjeti, a očekuje se da bi se potraga za nestalim helikopterom trebala nastaviti u ponedjeljak, obzirom da 24-satna potraga u nedjelju nije dala rezultata.

Ugandske su vlasti pomoć u potrazi zatražile i od Kenije, čija je granica također blizu Kidepoa.

Garang je bivši vođa pobunjenika u južnom Sudanu, koji su se s vladom iz Khartouma borili 21 godinu, sve do potpisivanja mirovnog sporazuma u siječnju ove godine.

Prema uvjetima tog sporazuma Garang je prije tri tjedna prisegnuo za prvog sudanskog potpredsjednika te predsjednika juga zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙