FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair ovaj će tjedan krenuti na godišnji odmor, izvjestili su britanski mediji, iznenađeni što šef vlade i njegovi ministri napuštaju, ili su već napustili London, grad koji je u srpnju doživio dva vala terorističkih napada. Prema lijevo orijentiranom Independentu, premijer kreće s obitelji na odmor ovaj tjedan ali destinacija zbog sigurnosnih razloga nije otkrivena. Isti dnevnik podsjeća da je ministar unutrašnjih poslova Charles Clarke već prošli tjedan otišao na godišnji. Blair je objasnio da se želi odmoriti s obitelji, ali da će se vratiti ukoliko se nešto dogodi. Laburistička zastupnica Geraldine Smith, nije, međutim, propustila primijetiti da je 'timing' godišnjih odmora premijera i više ministara loše odabran.

LONDON - Bivši sudanski vođa pobunjenika i prvi potpredsjednik te zemlje John Garang poginuo je nakon što je nestao helikopter kojim se iz Ugande vraćao na jug Sudana, potvrdio je agenciji Reuters voditelj UN-ovog ureda za koordinaciju humanitarnih aktivnosti za južni Sudan Rudi Muller. Muller je u telefonskom razgovoru za Reuters rekao kako mu je vijest o pogibiji Garanga prenio guverner Lake Statea na jugu Sudana. Sudanski su kontrolori leta izgubili vezu s helikopterom u pograničnom području tijekom leta u južni Sudan iz Ugande, gdje se Garang sastao s predsjednikom Ugande Yowerijem Musevenijem. Sudanska je vlada prvotno objavila da je helikopter sigurno prizemljio u kamp na jugu Sudana, no tamošnji ministar informiranja kasnije je satelitskoj televizijskoj postaji Al Jazeera izjavio da letjelica još uvijek nije pronađane.

WASHINGTON - Američko ministarstvo obrane ima tajan, detaljan plan za oštro smanjivanje američkih trupa na teritoriju Iraka, objavio je u nedjelju magazin Newsweek. Pentagonov plan predviđa da bi se broj američkih vojnika u Iraku do sredine 2006. godine smanjio s trenutnih oko 150 tisuća na približno 80 tisuća, citira Newsweek tvrdnje neimenovanog dužnosnika tog ministarstva. Daljnjim povlačenjima bi se broj američkih vojnika u Iraku do kraja 2006. godine trebao smanjiti na 40 do 60 tisuća, navodi Newsweek.

BOMBAJ - Na Bombaj, financijsku prijestolnicu Indije, u ponedjeljak se ponovo obrušila obilna kiša i grad je potpuno pod vodom, dok se broj poginulih u poplavama i odronima zemljišta popeo na 924. Vojska pomaže ljudima u nižim dijelovima grada da se ukrcaju na trajekte koji će ih prebaciti na sigurno. Najgore su pogođena sjeverna, siromašna bombajska predgrađa, ali i drugi dijelovi države Maharasthra. U Bombaju i spomenutoj državi je u zastoju cestovni i željeznički promet, a zračni promet je zbog slabe vidljivosti također obustavljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙