FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva sirana u Cetinskom kraju

SINJ, 1. kolovoza 2005. (Hina) - U selu Otoku, središtu istoimeneopćine kraj Sinja, stočar Ivan Jukić izgradio je novu siranu u koju jeuložio 1,7 miliona tisuća kuna.
SINJ, 1. kolovoza 2005. (Hina) - U selu Otoku, središtu istoimene općine kraj Sinja, stočar Ivan Jukić izgradio je novu siranu u koju je uložio 1,7 miliona tisuća kuna.

Osim korištenja mlijeka od vlastitog stada Jukić će otkupljivati mlijeko od stočara s područja Otoka i Cetinske krajine gdje trenutno ima 25 tisuća ovaca i oko 3000 muznih krava.

Sirana obitelji Jukić, u kojoj će se proizvoditi uglavnom sir od kozjeg i ovčjeg mlijeka, kapaciteta je 500 kilograma dnevno, a za početak će proizvoditi do 100 kilograma, kazao je Jukić dodajući kako mu je cilj proširiti proizvodnju.

Na području Cetinske krajine, gdje je do prije rata bilo i do 60 tisuća ovaca i koza te 20-ak tisuća krava, postoje izvanredni uvjeti za razvoj stočarstva, a time i proizvodnju mlijeka i mliječnih prerađevina.

To su mogućnosti da se Cetinjani intezivnije počnu baviti stočarstvom. Ovo tim više što su ostale grane gospodarstva u dosta teškom položaju, a nezaposlenost je iznad svih prosjeka, pa trenutno na Zavodu za zapošljavanje posao čeka više od 4000 uglavnom mladih osoba među kojima prednjače žene.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙