FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Čobanković obišao buduću plantažu maraske

ZEMUNIK, 22. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu boravka u Zadarskojžupaniji ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković popodneje s čelnicima Zadarske županije i Upravom "Maraske" obišao zemljišteu Zemuniku na kojemu ta tvrtka priprema sadnju 100 tisuća stabalamaraske.
ZEMUNIK, 22. srpnja 2005. (Hina) - U sklopu boravka u Zadarskoj županiji ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković popodne je s čelnicima Zadarske županije i Upravom "Maraske" obišao zemljište u Zemuniku na kojemu ta tvrtka priprema sadnju 100 tisuća stabala maraske.

Riječ je o 220 hektara nedavno razminirana zemljišta koje su Hrvatske šume dodijelile "Maraski" na uporabu, i na kojemu se obavljaju pripremni radovi za jesensku sadnju 100 tisuća stabala maraske.

Predsjednik Uprave "Maraske" Joško Zavoreo je, razgovarajući s ministrom Čobankovićem o tome projektu, najavio: "Imat ćemo proizvod koji svijet nema. 'Maraska' je trebala nestati prije nekoliko godina; bivši vlasnik, inozemni industrijalac Walter Wolf, činio je sve da nestane, oduzeo nam je brand, no mi smo ga vratili i okrenuli se vlastitim snagama."

Višnja maraska je zadarsko zlato, pa ako Francuska ima svoj šampanjac, mi ćemo od maraske proizvoditi svoj Maraskino i sok Amarenu, rekao je Zavoreo, podsjetivši da je maraska autohtona vrsta koja nigdje ne uspijeva osim na zadarskom području.

"To je ono što može biti prepoznatljiv hrvatski proizvod", istaknuo je ministar Čobanković. Podsjetio je da je Vlada započela projekt zajedno s "Maraskom" dodijelivši joj koncesiju na neobrađeno šumsko zemljište. Više od tisuću hektara neobrađena šumskog zemljišta ustupljeno je na služnost, a na to čeka još 6500 tisuća hektara, rekao je ministar Čobanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙