FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 2004. ostvaren rast fizičkog obujma ukupne poljoprivredne proizvodnje

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - U prošloj je godini ostvaren rastfizičkog obujma ukupne poljoprivredne bruto proizvodnje za 11,9 postou odnosu na 2003. godinu, od čega su pravne osobe i dijelovi pravnihosoba ostvarili rast za osam posto, a obiteljska poljoprivrednagospodarstva za 12,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - U prošloj je godini ostvaren rast fizičkog obujma ukupne poljoprivredne bruto proizvodnje za 11,9 posto u odnosu na 2003. godinu, od čega su pravne osobe i dijelovi pravnih osoba ostvarili rast za osam posto, a obiteljska poljoprivredna gospodarstva za 12,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U stočarskoj proizvodnji lani su ostvareni nepovoljni rezultati u odnosu na godinu ranije pa je tako ostvaren pad proizvodnje za 4,2 posto. Pritom je proizvodnja kod pravnih osoba i dijelova smanjena za 6,8 posto, a kod obiteljskih gospodarstava za 3,3 posto.

U stočarskoj je proizvodnji lani prema godini ranije naročito smanjen prirast svinja i to za 12,1 posto, dok je proizvodnja kravljeg mlijeka povećana za 3,3 posto.

Biljna je pak proizvodnja lani povećana za 26,9 posto prema godini ranije, pri čemu je proizvodnja kod pravnih osoba i dijelova porasla za 35,2 posto, a kod obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za 26,5 posto.

U DZS-u napominju kako u državnom proračunu za 2004. godinu nisu osigurana sredstva za provedbu istraživanja o prirodima ranih i kasnih usjeva, voća i grožđa te južnog voća i maslina za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Ti su podaci, stoji u priopćenju DZS-a, procijenjeni u Odjelu strukturnih, ekonomskih i proizvodnih statistika poljoprivrede te su korišteni pri izračunu navedenih indeksa.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙