FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U istočnoj Slavoniji završila žetva

VUKOVAR, 31. srpnja 2005. (Hina) - Ratari u istočnoj Slavoniji završilisu žetvu pšenice koja se ove godine zbog loših vremenskih prilikaproduljila sve do početka kolovoza, potvrđeno je danas iz vukovarskogVUPIK-a i PIK-a Vinkovci.
VUKOVAR, 31. srpnja 2005. (Hina) - Ratari u istočnoj Slavoniji završili su žetvu pšenice koja se ove godine zbog loših vremenskih prilika produljila sve do početka kolovoza, potvrđeno je danas iz vukovarskog VUPIK-a i PIK-a Vinkovci.

Direktor ratarske proizvodnje VUPIK-a Petar Čikanović rekao je da je pšenica ovršena sa svih 1300 hektara koliko je tom žitaricom jesenas zasijano na VUPIK-ovim poljima uz ostvareni prosječan prinos od 5,2 tone po hektaru.

"Možemo biti zadovoljni jer je unatoč lošim vremenskim prilikama kvaliteta pšenice ipak dobra", kazao je Čikanović. Podsjetio je kako je samo tijekom lipnja i prve polovice srpnja, kada je žetva trebala biti na vrhuncu, na vukovarskom području palo 270 litara kiše po četvornom metru što je inače na tom području polugodišnji prosjek padalina.

Na oko tisuću hektara žetvenih površina PIK-a Vinkovci ostvaren je prosječan urod od oko šest tona po hektaru čime su u tom poljoprivrednom proizvođaču, koji posluje u sastavu Koncerna Agrokor, zadovoljni.

Direktor Ratarske proizvodnje PIK-a Vinkovci Josip Maršić rekao je kako je ovogodišnja žetva pšenice bila među dužim po trajanju, ali u konačnici kvaliteta požnjevenog zrna i nije tako loša kako se očekivalo.

Po njegovim riječima kvalitetne prinose unatoč velikoj vlazi u tlu ostvarili su oni proizvođači koji su po pravilu i više uložili u nabavku kvalitetnog zrna i zaštitu pšenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙