FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radikali za parlamentarnu raspravu o "Oluji"

BEOGRAD,28. srpnja 2005.(Hina) - Tomislav Nikolić, zamjenikpredsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, izjavioje u četvrtak kako je pozvao predsjednika srbijanske SkupštinePredraga Markovića da sazove izvanrednu sjednicu Parlamenta kako bi sezastupnici očitovali o vojno-policijskoj akciji "Oluji", izvedenojgodine 1995.
BEOGRAD,28. srpnja 2005.(Hina) - Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, izjavio je u četvrtak kako je pozvao predsjednika srbijanske Skupštine Predraga Markovića da sazove izvanrednu sjednicu Parlamenta kako bi se zastupnici očitovali o vojno-policijskoj akciji "Oluji", izvedenoj godine 1995.

"Ta akcija predstavlja najveće protjerivanje nakon Drugoga svjetskog rata i ratni zločin koji je Hrvatska počinila nad Srbima u 'Republici Srpskoj Krajini'", izjavio je Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare.

Najavio da će radikali u Beogradu i ostalim srbijanskim gradovima 10. godišnjicu "Oluje" obilježiti skupovima na kojima će, kako je dodao, biti i članovi "vlade RSK u izbjeglištvu".

Tu su samozvanu "vladu RSK" početkom godine osnovali nekadašnji zastupnici "skupštine RSK", a za njezina je predsjednika izabran Milorad Buha, direktor jednog novosadskog groblja. Iako su radikali u početku opovrgavali da je "vlada u izbjeglištvu" osnovana u njihovoj organizaciji i uz njihovu potporu, Milorad Buha uskoro je imenovan zastupnikom Srpske radikalne stranke u srbijanskoj Skupštini, gdje je zamijenio jednog zastupnika te stranke koji je umro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙