FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski folklor na Splitskom ljetu

SPLIT, 27. srpnja 2005. (Hina) - U okviru Splitskog ljeta na tvrđaviGripe večeras je nastupio izraelski ansambl Lama Lo (Zašto ne) koji jespliskoj publici predstavio novi pogled na tradicionalni židovskifolklor stapanjem elemenata klasike, jazza i etna Bliskog istoka.
SPLIT, 27. srpnja 2005. (Hina) - U okviru Splitskog ljeta na tvrđavi Gripe večeras je nastupio izraelski ansambl Lama Lo (Zašto ne) koji je spliskoj publici predstavio novi pogled na tradicionalni židovski folklor stapanjem elemenata klasike, jazza i etna Bliskog istoka.

Ansambl Lama lo dolazi iz Jeruzalema, a čine ga glazbenici iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Nastupili su poznati izraelski virtuoz na klarinetu Roman Kekhman, trubač Jevgenij Lublin, violinist Jaagov Entim, bubnjar Antoly Magdalinsky. Glazbu je za njih skladao poznati skladatelj i pijanist Yuri Povolocki.

Ansambl Lama Lo dobio je do sada najviše ocjene na više međunarodnih festivala, a između 35 država natjecateljica dobio je i posebnu UNESCO-ovu nagradu za glazbu.

Skupina Lama Lo nastupila je s velikim odjecima u svim gradovima Izraela te u Moskvi, Minsku, Tokiju, Bangkoku, Hong Kongu...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙