FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra počinje 51. Splitsko ljeto

SPLIT, 13. srpnja 2005. (Hina) - Praizvedbom dramskog oratorija"Prijenos Svetoga Dujma" Julija Bajamontija u režiji Petra Selema ipod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja sutra će na Peristilu u 21 satsvečano biti otvoreno 51. splitsko ljeto.
SPLIT, 13. srpnja 2005. (Hina) - Praizvedbom dramskog oratorija "Prijenos Svetoga Dujma" Julija Bajamontija u režiji Petra Selema i pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja sutra će na Peristilu u 21 sat svečano biti otvoreno 51. splitsko ljeto.

Do 14. kolovoza na 12 gradskih pozornica i u splitskom HNK bit će izvedeno pet dramskih, opernih i baletnih premijera, uz brojna gostovanja domaćih i inozemnih kazališnih ansambala.

Osim Bajamontijeva "Svetoga Dujma" na Peristilu će biti izvedena i Bellinijeva "Norma" i Verdijev "Nabucco", poštujući zahtjeve konzervatora da se izbjegava glomazna scenografija koja oštećuje taj kulturni spomenik.

Najveći je događaj ovogodišnjeg festivala gostovanje baleta "Kirov" iz Sankt Petersburga, a ulaznice za taj nastup već su rasprodane.

(Hina) xdstr ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙