FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena baletna praizvedba "Veseljko Sulić - Best of" na Splitskom ljetu

SPLIT,20. srpnja 2005.(Hina) - Ovogodišnje Splitsko ljeto nakon dugogodina može se pohvaliti dvjema baletnim praizvedbama, a prva od njih"Veseljko Sulić - Best of" održat će se u petak, 22. srpnja, napozornici u tvrđavi Gripama, najavljeno je na današnjoj konferenciji usplitskom HNK.
SPLIT,20. srpnja 2005.(Hina) - Ovogodišnje Splitsko ljeto nakon dugo godina može se pohvaliti dvjema baletnim praizvedbama, a prva od njih "Veseljko Sulić - Best of" održat će se u petak, 22. srpnja, na pozornici u tvrđavi Gripama, najavljeno je na današnjoj konferenciji u splitskom HNK.

Riječ je o retrospektivnoj predstavi s najboljim programima istaknutoga hrvatskog autora koji se plesnom umjetnošću bavi punih 60 godina.

Splitskoj će se publici predstaviti s pet baletnih točaka u neklasičnom koreografskom izrazu: La Barre, U rajskom vrtu, Grčke pjesme, Mantodea i Bolero. U predstavi sudjeluje 30-ak plesača Baleta splitskog HNK.

Veseljko Sulić, rođen u Pučišćima na Braču, prve je plesne korake naučio u plesnoj skupini u zbjegu u El Shatu, u Egiptu, 1943., a prije točno 60 godina prvi je put nastupio upravo u Splitu, kazala je ravnateljica Baleta HNK Almira Osmanović.

Iz Splita je otišao u Zagreb i nastupao s Anom Roje i Oskarom Harmošem te preko Londona i New Yorka u Las Vegasu 1972. osnovao Nevada Dance Theatar, umjetnički direktor kojega je bio čak 25 godina, koreografirajući 51 balet.

Almira Osmanović izrazila je veliko zadovoljstvo i zahvalnost što tako istaknuti umjetnik 60 godina umjetničkoga djelovanja obilježava upravo u Splitu i što je prihvatio predstaviti svoj zavidan baletni opus kao prvu premijeru i to kao dar 51. splitskom ljetu i teatru.

Druga baletna praizvedba "Daisa - istočno od raja" u koreografiji Staše Zurovca na rasporedu je 9. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙