FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Splitskog ljeta

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je izaslanstvo 51. Splitskog ljeta i tom prilikomJosipu Gendi, prvaku Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu,uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića,priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo 51. Splitskog ljeta i tom prilikom Josipu Gendi, prvaku Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Josip Genda odlikovan je za osobite zasluge u kulturi, za svoje pedesetogodišnje dramsko stvaralaštvo tijekom kojeg je ostvario iznimno bogat umjetnički opus s više od 200 premijera i tri tisuće izvedbi, a glumio je i u brojnim filmskim i televizijskim ostvarenjima.

Milan Štrljić, ravnatelj Splitskog ljeta i intendant HNK u Splitu, upoznao je predsjednika Republike s bogatim ovogodišnjim programom priredbe koja se ovog ljeta održava po pedeset i prvi put. Uz dramske i plesne premijere, na programu ovogodišnjeg Splitskog ljeta ističu se atraktivna gostovanja vrhunskih stranih umjetnika, od zvijezda world musica poput kubanca Ibrahima Ferrera preko Donskih kozaka, pa do Baleta Kirov za čiji su nastup karte odavno rasprodane, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙