FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DuPont pritisnuo vrijednost Dow Jones indeksa

NEW YORK, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Razočaravajuća zaradaameričkog kemijskog koncerna DuPonta spustila je u utorak vrijednostnjujorškog Dow Jones indeksa, dok su tehnološke dionice nastavilebilježiti dobitke.
NEW YORK, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Razočaravajuća zarada američkog kemijskog koncerna DuPonta spustila je u utorak vrijednost njujorškog Dow Jones indeksa, dok su tehnološke dionice nastavile bilježiti dobitke.

Vrijednost Dow Jonesa spustila se 0,16 posto, na 10.579 bodova. Istodobno, tehnološki Nasdaq indeks porastao je 0,4 posto, na 2.175 bodova.

Drugi po veličini kemijski koncern u SAD-u izgubio je na cijeni dionica 6,6 posto nakon što je izvijestio o dobiti za drugo ovogodišnje tromjesečje ispod očekivanja Wall Streeta, te snizio svoje procjene poslovanja do kraja godine.

"DuPont je bio očito crna vijest u utorak. To je zaustavilo rast Dow Jonesa", kazao je Jon Brorson, direktor pri Neuberger Berman.

Ponešto je raspoloženje ulagača narušio i podatak o padu povjerenja američkih potrošača u srpnju na 103,2 indeksna boda, nakon mjesec ranije zabilježenih 105,8 bodova, te očekivanja ekonomista u visini 106 bodova. Podatak o njihovu povjerenju pozorno se prati jer osobna potrošnja predstavlja lavlji dio američkih gospodarskih aktivnosti.

Cijene tehnoloških dionica nastavile su pak redati dobitke. Dionica proizvođača čipova za mobilne telefone Texas Instrumentsa poskupjela je 5,5 posto budući da je izvijestio o boljoj od očekivanja tromjesečnoj zaradi. Nakon službenog trgovanja dionica Internet knjižare Amazon.com skočila je 10 posto, budući da je poslovnim rezultatima također nadmašio očekivanja.

Na europskim burzama cijene su se različito kretale kako su ulagači iščitavali čitav niz izvješća o poslovnim rezultatima europskih korporacija. Nezadovoljstvo izvedbom BP-a i Reutersa nadoknađeno je odličnim poslovnim rezultatima telekom kompanija. U takvim uvjetima londonski Ftse indeks spustio se 0,3 posto, na 5.256 bodova, a frankfurtski DAX ojačao blagih 0,02 posto, na 4.843 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙