FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobre tromjesečje zarade kompanija uračunate u cijene dionica

NEW YORK, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Razočarani zaradama nekihvodećih američkih korporacija poput Xeroxa, ulagači su u ponedjeljakna američkim burzama prodavali dionice, spustivši vrijednostitamošnjih indeksa.
NEW YORK, 26. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Razočarani zaradama nekih vodećih američkih korporacija poput Xeroxa, ulagači su u ponedjeljak na američkim burzama prodavali dionice, spustivši vrijednosti tamošnjih indeksa.

U takvim uvjetima njujorški Dow Jones indeks spustio se 0,5 posto, na 10.596 bodova. Tehnološki Nasdaq oslabio je 0,6 posto, na 2.166 bodova.

Dionica Xeroxa potonula je 6,1 posto nakon što je kompanija izvijestila o profitu ispod očekivanja analitičara. Čak ni rekordna zarada American Expressa nije motivirala ulagače na kupovine.

Kako ističu analitičari, u cijene dionica već su uračunate optimistične procjene njihovih poslovnih rezultata. "Dobre su zarade već u velikoj mjeri uključene u cijene dionica", izjavio je James Parket, direktor trgovine pri Rodman&Renshawu.

Skupa nafta snizila je cijene dionica industrijskih kompanija koje su veliki korisnici nafte i električne energije, no potaknula je jačanje dionica nafte. Tako je dionica proizvođača građevinske opreme Caterpillara pala 1,1 posto, a industrijskog konglomerata 3M 0,7 posto. Dionice naftnih divova ojačale su od 0,7 do 1,6 posto.

Po završetku službenog trgovanja, dionice Texas Instrumentsa porasle su za više od pet posto, na 32,16 dolara nakon što je taj najveći svjetski proizvođač čipova za mobilne telefone izvijestio o najsnažnijem rastu profita u zadnjih šest tromjesečja.

U utorak ulagači će se suočiti s vrhuncem sezone objave poslovnih izvješća za drugo ovogodišnje tromjesečje, a očekuju se izvješća o zaradama čitavog niza kompanija čije su dionice sadržane u Dow Jones indeksu, poput kemijskog diva DuPonta i telekoma Verizon Communicationsa.

Zarade kompanija čiji su indeksi sadržani u S&P 500 indeksu u drugom ovogodišnjem tromjesečju na tragu su dvoznamenkaste stope rasta, i to 13. tromjesečje uzastopno.

Jačanje cijena nafte potaknulo je jučer na europskim burzama rast cijena dionica naftnih

kompanija, a među većim dobitnicama bila je i dionica najvećeg europskom telekom operatora Vodafonea nakon što je izvijestio o snažnom rastu broja novih klijenata. Londonski Ftse indeks porastao je 0,6 posto, na 5.270 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je 0,12 posto, na 4.842 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙