FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoftova dobit porasla 37,5 posto

SEATTLE, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka softverska kompanijaMicrosoft izvijestila je da je u drugom ovogodišnjem tromjesečjuostvarila 37,5 posto veću neto dobit, u visini od 3,7 milijardidolara, zahvaljujući poboljšanoj prodaji čitavog niza proizvoda ijednokratnom poreznom dobitku.
SEATTLE, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka softverska kompanija Microsoft izvijestila je da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 37,5 posto veću neto dobit, u visini od 3,7 milijardi dolara, zahvaljujući poboljšanoj prodaji čitavog niza proizvoda i jednokratnom poreznom dobitku.

Ta najveća svjetska softverska kompanija objavila je da su joj prihodi u zadnjem tromjesečju njezine fiskalne godine uvećani 9,4 posto na 10,16 milijardi dolara, tek neznatno niže od očekivanja tržišta u visini od 10,17 milijardi.

"Završili smo rekordnu fiskalnu godinu sa snažnim rastom prihoda u zadnjem tromjesečju, potaknutim zdravom i sveobuhvatnom potražnjom u svim potrošačkim segmentima i kanalima", izjavio je glavni financijski direktor Chris Liddell. "Ti rezultati osiguravaju solidni zamah pri ulasku u novu fiskalnu godinu, koja bi trebala biti snažna po rastu i investicijama. Očekujemo dvoznamenkasti rast prihoda iduće godine kada će kompanija izbaciti na tržište dosad najveći broj proizvoda u svojoj povijesti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙