FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjet Varaždinskoj županiji završio na Vatrogasnoj olimpijadi

VARAŽDIN, 23. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićboravio je danas u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, gdje je posjetioSlobodnu zonu, zatim Radio Varaždin, čije je nove prostorije otvorio,a večeras je nazočio svečanosti zatvaranja Vatrogasne olimpijade.
VARAŽDIN, 23. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić boravio je danas u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, gdje je posjetio Slobodnu zonu, zatim Radio Varaždin, čije je nove prostorije otvorio, a večeras je nazočio svečanosti zatvaranja Vatrogasne olimpijade.

"U Slobodnoj zoni je poruka da bi i drugi u Hrvatskoj trebali ići na isti način u smislu otvaranja proizvodnje, a ne samo trgovine. To je buđenje čitavog gospodarstva. Hrvatska je bila industrijski razvijena država, no industrija je uništena ratom, pretvorbom i privatizacijom. Sada vidimo da se primjenom moderne tehnologije uz pomoć dobrih managera i radnika proizvodnja može pokrenuti", rekao je Stjepan Mesić nakon posjeta Slobodnoj zoni.

Govoreći o razgovorima u Slobodnoj zoni, rekao je kako su u Varaždin stigli članovi Udruženja slobodnih zona Hrvatske, saborski zastupnici, koji će pomoći da Hrvatska dobije još atraktivniji zakon o slobodnim zonama. Takav zakon će motivirati dolazak kapitala, tehnologije i time omogućiti otvaranje tisuće novih radnih mjesta, kazao je predsjednik Mesić.

"Volio bih da je ovdje bilo više ministara da shvate koliko šanse Hrvatska ima ako se prihvati otvarati slobodne zone kakva je u Varaždinu", istaknuo je.

Nakon toga predsjednik Mesić je otvorio nove prostorije Radio Varaždina u Preradovićevoj ulici.. To je radio postaja sa županijskom koncesijom, koja ove godine obilježava 60. obljetnicu.

Na večerašnjoj svečanosti Vatrogasne olimpijade - 13. međunarodnog vatrogasnog natjecanja i 15. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži, predsjednik Republike uručio je najbolje plasiranim ekipama pokale.

U prigodnom govoru naglasio je kako je Vatrogasna olimpijada bila prilika za pokaz vatrogasne opreme, ali i vještina vatrogasaca koji spašavaju ljude i imovinu od vatrene stihije.

Postrojenim vatrogascima iz 31 zemlje, njihovim navijačima i Varaždincima koji su pratili natjecanja, obratili su se i Walter Egger predsjednik Međunarodnog saveza spasilačkih i vatrogasnih službi CTIF-a, varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik dr Ivan Čehok.

Natjecanje je završeno proglašenjem rezultata, spuštanjem zastave CTIF-a i gašenjem olimpijskog plamena. U njemu je sudjelovalo 2.170 vatrogasaca, a ocjenjivalo ih je više od 300 sudaca.

Domaćin idućeg, 16. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži je švedski grad Revinge, a 14. međunarodnog vatrogasnog natjecanja češki grad Ostrava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙