FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klub vijećnika HSS/SDP/HNS-a Skupštine Virovitičko-podravske županije traži smjenu Branka Gibe

ZAGREB/VIROVITICA,28. lipnja 2005.(Hina) - Klub vijećnika HSS/SDP/HNS-aSkupštine Virovitičko-podravske županije zatražit će od Vlade darazriješi predstojnika Državne uprave za tu županiju Branka Gibu,priopćio je danas predsjednik toga kluba i predsjednik županijskogHSS-a Željko Pecek.
ZAGREB/VIROVITICA,28. lipnja 2005.(Hina) - Klub vijećnika HSS/SDP/HNS-a Skupštine Virovitičko-podravske županije zatražit će od Vlade da razriješi predstojnika Državne uprave za tu županiju Branka Gibu, priopćio je danas predsjednik toga kluba i predsjednik županijskog HSS-a Željko Pecek.

Klub Gibu tereti da nije želio pravodobno obavijestiti sve vijećnike o datumu sazivanja nove utemeljiteljske sjednice županijske Skupštine. Giba je, navodi Pecek, znao da je Vlada još 23. lipnja novu sjednicu sazvala za 29. lipnja, no unatoč tomu pozive vijećnicima uputio je tek 27. lipnja.

Klub HSS/SDP/HNS-a ističe kako to i ne čudi previše, jer je Giba, vijećnik županijske Skupštine, izabran s liste HDZ/HSLS-a.

Klub najavljuje da će od Vlade zatražiti Gibino razrješenje, jer drži da kao predstojnik državne uprave mora profesionalno obnašati svoju dužnost, a nikako ispred toga stavljati osobne i stranačke interese.

Utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije 14. je lipnja prekinuta zbog nedostatka kvoruma prije utvrđivanja odbora za izbor i imenovanje i izbora predsjednika Skupštine. Nakon polaganja vijećničke prisege, sjednicu Skupštine napustilo je 17 vijećnika koalicije HDZ-HSLS-a, a četiri vijećnika HSP-a napustila su sjednicu obrazloživši to "nezadovoljstvom zbog nepoštivanja dogovora između koalicija HSS-SDP-HNS-a i HSP-HSU-a" u vezi s predlaganjem kandidata za predsjednika Skupštine.

Skupštinu Virovitičko-podravske županije čini po 17 vijećnika koalicija HSS-SDP-HNS-a i HDZ-HSLS-a, pet vijećnika HSP-a i dva vijećnika HSU-a te jedan vijećnik predstavnik srpske nacionalne manjine s liste HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙