FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarska županija bez genetski preinačenih proizvoda

ZADAR, 13. srpnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo Zadarske županije nadanašnjoj je sjednici zaključilo da je za Županiju neprihvatljivasjetva, proizvodnja i promet genetski preinačenih proizvoda, apredlaže i da se utemelji sabor županija slobodnih od genetskipreinačenih proizvoda.
ZADAR, 13. srpnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo Zadarske županije na današnjoj je sjednici zaključilo da je za Županiju neprihvatljiva sjetva, proizvodnja i promet genetski preinačenih proizvoda, a predlaže i da se utemelji sabor županija slobodnih od genetski preinačenih proizvoda.

To je nužno kako bi se očuvala biološka raznolikosta i zdrava poljoprivredna proizvodnja u Zadarskoj županiji, rečeno je na sjednici.

Župan Ivo Grbić je istaknuo da Županija svoju budućnost temelji na ekološki održivu razvoju. "Želimo poručiti proizvođačima da ćemo poticati proizvodnju zdrave hrane novčanim potporama i besplatnim stručnim nadzorom", rekao je župan Grbić.

Dožupan Danijel Kotlar podsjetio je da je Zadarska županija deseta u Hrvatskoj s istovjetnim stajalištem prema GMO-u.

Predlažemo, nastavio je dožupan Kotlar, da se utemelji sabor županija slobodnih od genetski preinačenih proizvoda, kako bi se Hrvatski sabor uvjerio da donese zakone koji će jasnije urediti to područje. Tako bi, dodao je, cijela Hrvatska postala područjem bez GMO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙