FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena obnovljena cesta između Novog Vinodolskog i Bjelolasice

BREZA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Kod prijevoja Stalka između NovogVinodolskog i Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici danas jesvečano puštena u promet 43 kilometra duga rekonstruirana cesta,najkraća veza planinskog i primorskog dijela Karlovačke iPrimorsko-goranske županije.
BREZA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Kod prijevoja Stalka između Novog Vinodolskog i Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici danas je svečano puštena u promet 43 kilometra duga rekonstruirana cesta, najkraća veza planinskog i primorskog dijela Karlovačke i Primorsko-goranske županije.

Cestu su u promet pustili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i zamjenik karlovačkog župana Ivan Vučić.

Temeljito je obnovljeno 11,5 km ceste u Primorsko-goranskoj županiji, a osam kilometara u Karlovačkoj županiji obnovljeno je prije tri godine. Preostali dio županijske ceste 5049 od Novog Vinodolskog do Jasenka na Bjelolasici također je asfaltiran i uređen.

Ta cesta nikad nije bila asfaltirana u dužini od oko 14 km, iako su dvije susjedne županije godinama nastojale da se cesta uredi i prekategorizira iz županijske u državnu.

Primorsko-goranska županija dala je jamstvo županijskoj Upravi za ceste da uzme zajam te je prošle i ove godine uloženo 32 milijuna kuna kako bi se teška planinska cesta s proširenjima i prosijecanjem mnogobrojnih usjeka pretvorila u cestu ugodnu za vožnju.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković nazvao je tu cestu vezom modrog i zelenog turizma.

Osim da je važna za razvoj turizma dviju županija, župan Komadina je naglasio da ta cesta ima veliku ulogu i za državu jer u slučaju prometnih teškoća i gužva može rasteretiti državne ceste i autoceste. Komadina smatra i da će nova cesta omogućiti poljoprivrednicima lakšu prodaju svojih proizvoda u turističkim odredištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙