FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevrijeme zahvatilo nekoliko županija

PODGORAČ/ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Kiša je u noći s petka nasubotu uzrokovala probleme na našičkom području, u kojem je od petkana večer palo 47 litara kiše po četvornome metru, a najviše je štete uOsječko-baranjskoj županiji napravila u općini Podgorač.
PODGORAČ/ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Kiša je u noći s petka na subotu uzrokovala probleme na našičkom području, u kojem je od petka na večer palo 47 litara kiše po četvornome metru, a najviše je štete u Osječko-baranjskoj županiji napravila u općini Podgorač.

U samom naselju Podgorač voda je preplavila više od 40 obiteljskih kuća i imanja, a najkritičnije je u Ulici kralja Tomislava i Matije Gupca. Preplavljivanja je bilo i u naseljima Bijela Loza i Budimci, a nešto manje u Razbojištu i Ostrošincima.

Stanovništvu se dovozi pitka voda jer su bunari na području općine potpuno zamućeni.

Nevrijeme u petak praćeno jakim vjetrom i kišom, nakon što je poslije podne poharalo četiri sjeverozapadne županije, zahvatilo je na večer uz Osječko-baranjsku još i Vukovarsko-srijemsku te Požeško-slavonsku županiju.

Kako je u subotu ujutro izvijestio Državni centar 112, oko 21.40 sati obilna kiša je pala u gradu Iloku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kanalizacija nije mogla prihvatiti tu količinu oborinskih voda, pa su poplavljeni podrumi iz kojih su vodu ispumpavali vatrogasci.

U toj je županiji veliku štetu počinilo i nevrijeme prije 20-ak dana, pa je za općine Bogdanovci, Negoslavci, Nuštar, Stari Jankovci, Tompojevci i grada Vukovar proglašena elementarna nepogoda. Štete su procijenjene na oko 16 milijuna kuna.

U Požeško-slavonskoj županiji nevrijeme je u petak od 20 do 21.15 sati zahvatilo područje Požeštine. Zbog udara groma bez struje su oko sat vremena bili potrošači sjevernog dijela grada Požege, općine Brestovac, Velika, Kaptol i Jakšić i Pleternica.

Državni centar 112 izvijestio je u subotu i da je u petak ujutro u polusatnom nevremenu u Zadru i okolici palo 30 litara kiše na metar četvorni, što je po gradskim prometnicama i ulicama izazvalo prave bujice. Štetu je međutim pretrpjela samo glavna izlazna stanica za pročišćavanje oborinskih voda "Kolovare", gdje je bujica srušila željezna vrata i prodrla u stanicu, oštetivši aparaturu za pročišćavanje i mjerenje nivoa vode.

U petak poslije podne nevrijeme je zahvatilo i Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙