FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lučić: Pulski filmski festival ispunio očekivanja

PULA, 23. srpnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Filmskog festivala u PuliMladen Lučić ocijenio je danas da je ovogodišnji, 52. festival igranogfilma ispunio sva očekivanja te da je prekretnica ako se uzme u obzirvelik interes redatelja i filmskih umjetnika.
PULA, 23. srpnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Filmskog festivala u Puli Mladen Lučić ocijenio je danas da je ovogodišnji, 52. festival igranog filma ispunio sva očekivanja te da je prekretnica ako se uzme u obzir velik interes redatelja i filmskih umjetnika.

U povodu završetka Festivala Mladen Lučić podsjetio je na konferenciji za novinare da je u osam dana prikazano 49 filmskih i šest press-projekcija, a u sklopu Festivala održano je 87 popratnih programa, poput izložaba, promocija knjiga, okruglih stolova i koncerata.

Izrazio je zadovoljstvo što su u sklopu Međunarodnoga festivalskog programa prikazani filmovi koji su već nagrađeni na uglednim filmskim festivalima, poput Cannesa, Ženeve i Venecije.

Po procjeni organizatora, filmove u Areni gledalo je više od 20 tisuća posjetitelja, što je, po Lučićevu mišljenju, samo dokaz da Pula i dalje živi za film i Festival.

Umjetnički ravnatelj Festivala Zlatko Vidačković izrazio je zadovoljstvo "pozitivnom reakcijom publike na sve festivalske programe", što će, kako je istaknuo, postati konstanta pulskoga Filmskog festivala.

Ovogodišnji 52. festival igranog filma završava u pulskoj Areni večeras, kada će se dodijeliti nagrade, a nakon toga bit će najprije prikazan kratki animirani film "Destino" te američka komedija "Slomljeno cvijeće" redatelja Jima Jarmuscha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙