FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve spremno za početak pulskoga filmskog festivala

PULA, 15. srpnja 2005. (Hina) - Projekcijom hrvatskog filma "Dva igračas klupe" redatelja Dejana Šorka sutra ujutro, za novinare, neslužbenopočinje ovogodišnji 52. pulski festival igranog filma, a svečano ćetradicionalnim vatrometom biti otvoren navečer u pulskoj Areni.
PULA, 15. srpnja 2005. (Hina) - Projekcijom hrvatskog filma "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šorka sutra ujutro, za novinare, neslužbeno počinje ovogodišnji 52. pulski festival igranog filma, a svečano će tradicionalnim vatrometom biti otvoren navečer u pulskoj Areni.

Kako se doznaje u Uredu za odnose s javnošću Pulskog filmskog festivala, sutra će biti prikazan prvi dio filmova nagrađenih na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma te film "Slučajni život" redatelja Ante Peterlića u sklopu programa "Vremeplov". Predviđeno je i izlaganje o projektu restauracije hrvatske filmske baštine i projekcija lanjskog dobitnika nagrade kritike, talijanskog filma "Nošeno vjetrom" redatelja Vicenza Marra.

Svečano otvorenje u Areni režirao je Zoran Pezo, a program u kojem će nastupiti hrvatski glazbenici, poput Tamare Obrovac, Darka Rundeka i Darka Hajseka u pratnji gudačkog orkestra, vodit će glumački par Lucija Šerbedžija i Zlatan Zuhrić Zuhra. Nakon otvorenja i vatrometa bit će prikazan film "Dva igrača s klupe", a zatim će se u Malom rimskom kazalištu održati koncert Darka Rundeka i Cargo Orchestra.

Na Festivalu igranog filma bit će prikazano 50 filmova, od toga i sedam hrvatskih.

Ostali filmovi bit će prikazani u popratnim festivalskim programima, kao što su POPularna Pula, Europolis, Meridijani, Vremeplov i Programi hommage.

Filmski festival prate i druge razne priredbe, poput predstavljanja, okruglih stolova, radionica, posebnih projekcija i ponoćnih koncerata u Malom rimskom kazalištu.

(Hina) xdspo ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙