FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Što je muškarac bez brkova?" nije prikazan u Puli

PULA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Umjesto filma "Što je muškarac bezbrkova?" redatelja i producenta Hrvoja Hribara u pulskoj Areni suprikazani dokumentarni film Krste Papića "Mala seoska priredba" iigrani film "Hitler iz našeg sokaka" Vladimira Tadeja jer Hribar nijedostavio kopiju filma za prikazivanje.
PULA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Umjesto filma "Što je muškarac bez brkova?" redatelja i producenta Hrvoja Hribara u pulskoj Areni su prikazani dokumentarni film Krste Papića "Mala seoska priredba" i igrani film "Hitler iz našeg sokaka" Vladimira Tadeja jer Hribar nije dostavio kopiju filma za prikazivanje.

Do promjena u filmskom programu došlo je nakon što je Hrvoje Hribar oko 18 sati pred svjedocima izvijestio ravnatelja Festivala Mladena Lučića da njegov film neće moći biti na vrijeme završen i dopremljen u Pulu, stoji u priopćenju organizatora 52. Festivala igranog filma u Puli.

Ravnatelj festivala je za Dnevnik HTV-a izjavio da je "Hribar namjerno obmanuo, ne samo Upravu Festivala i Festivalsko vijeće, već i cjelokupnu hrvatsku i širu javnost". Zato će, najavio je Lučić, "organizator protiv Hribara podići odgovarajuću tužbu i tražiti njegovo isključivanje iz svih strukturnih udruga u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i ponovno uvođenje mjere zabrane prikazivanja i distribuiranja filma dok se ne nadoknadi šteta nanesena 52. Festivalu igranog filma u Puli".

Hribar je još 11. srpnja izvijestio Vijeće Festivala da njegov film zbog tehničkih problema može biti prikazan samo na HD tehnologiji jer je snimljen na 35-milimetarskoj vrpci, što je Vijeće i prihvatilo. Uprava Festivala je, pak, 14. srpnja faxom primila rješenje Trgovačkoga suda u Splitu o donošenju privremene mjere kojom se, među ostalim, zabranjuje prikazivanje filma "Što je muškarac bez brkova?" na pulskome festivalu. Rješenje je prosjedila odvjetnica scenarista toga filma Ivice Ivaniševića i Renata Baretića koji su u sporu s redateljem Hribarom.

Pula film festival uputio je jučer žalbu splitskome Trgovačkom sudu te usmenu i pismenu zamolbu Ivaniševiću i Baretiću da zatraže ukidanje te privremene mjere u dijelu koji se odnosi na pulski festival da se ne ugrozi njegov ugled. Nakon što je s Ivaniševićem i Baretićem postignut dogovor oko toga, održana je i tehnička proba filma na traženoj HD tehnologiji, a oni su danas pri Trgovačkome sudu u Splitu ishodili ukidanje dijela mjere koji da odnosi na prikazivanje spomenutoga filma u Puli. No, kako redatelj Hribar nije dostavio kopiju filma do projekcije nije došlo.

U međunarodnome programu večeras je prikazana francuska kriminalistička drama "Otkucaj kojeg je moje srce preskočilo" koja je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu ovjenčana "Srebrnim medvjedom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙