FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usvojen program 52. pulskog filmskog festivalai

PULA, 11. srpnja 2005. (Hina) - Na radnoj sjednici Festivalskog vijećaodržanoj danas u Ministarstvu kulture u Zagrebu usvojen je potpuniprogram 52. Festivala igranog filma u Puli, priopćio je Ured za odnoses javnošću Pulskog festivala.
PULA, 11. srpnja 2005. (Hina) - Na radnoj sjednici Festivalskog vijeća održanoj danas u Ministarstvu kulture u Zagrebu usvojen je potpuni program 52. Festivala igranog filma u Puli, priopćio je Ured za odnose s javnošću Pulskog festivala.

Tako će u programu ovogodišnjeg Festivala biti prikazano 50 filmova u različitim festivalskim programima.

U Nacionalnom programu, u pulskoj Areni, biti će prikazano sedam domaćih filmova. To su: "Dva igrača s klupe", redatelj Dejan Šorak; "Što je muškarac bez brkova", redatelj Hrvoje Hribar; "Pušća Bistra", redatelj Filip Šovagović; "Seks, piće i krvoproliće", redatelj B.T. Matić, Z. Jurić, A. Nuić; "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." redatelj Neven Hitrec.

Ostali filmovi biti će prikazani u raznim festivalskim programima kao što su: Po-Pularna Pula, Europolis, Meridijani, Vremeplov, Hommage programi, itd.

Filmovi se prikazuju na tri gradske lokacije: u pulskoj Areni, prostorima Zajednice Talijana i Istarskom narodnom kazalištu.

Detaljnije informacije o programu i filmovima mogu se naći na festivalskim internet stranicama www.pulafilmfestival.hr.

Festivalsko vijeće na današnjoj je sjednici potvrdilo i petog člana Ocjenjivačkog suda 52. Festivala igranog filma u Puli a to je Stjepan Čuića predsjednik Hrvatskog društva književnika. Ocjenjivačkim sudom 52. Pule predsjedat će redatelj Krsto Papić, a članovi su: Aldo Paquola (filmski kritičar i publicist), Vera Zima (glumica), Enes Midžić (tv i filmski snimatelj).

52. Festival igranog filma svečano će biti otvoren u subotu, 16. srpnja u 21.30 sati u Pulskoj Areni. Tom će prigodom, nakon svečanog programa otvorenja i tradicionalnog vatrometa iznad Arene, biti prikazan film "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šoraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙