FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: konferencija za novinare uoči svečanog otvorenja filmskog festivala

PULA,16. srpnja 2005.(Hina) - Središnje mjesto pulskog filmskogfestivala, koji se večeras otvara u Areni, i ove godine pripadahrvatskim filmovima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare uPuli na kojoj se predstavila i ekipa filma "Dva igrača s klupe", kojiće biti prikazan nakon svečanog otvorenja.
PULA,16. srpnja 2005.(Hina) - Središnje mjesto pulskog filmskog festivala, koji se večeras otvara u Areni, i ove godine pripada hrvatskim filmovima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli na kojoj se predstavila i ekipa filma "Dva igrača s klupe", koji će biti prikazan nakon svečanog otvorenja.

Ravnatelj pulskoga Festivala igranog filma Mladen Lučić je ocijenio da je po zanimljivosti ovogodišnjeg programa taj festival zadržao ugled jednog od središnjih regionalnih filmskih događaja te mjesto promidžbe ponajprije hrvatske, ali i međunarodne filmske umjetnosti.

"U sklopu ovogodišnjega Festivala bit će prikazano sedam hrvatskih filmova, a raznolikost tema, generacijskih pripadnosti autora te vrlo različitih filmskih estetika jamči zanimljiv nacionalni program", rekao je umjetnički ravnatelj ovogodišnjega pulskoga Festivala igranog filma Zlatko Vidačković.

Ostali filmovi, njih 49, bit će prikazani u sklopu festivalskih programa, a osim u Areni, bit će prikazani i u Zajednici Talijana te u Istarskome narodnom kazalištu.

Dejan Šorak, redatelj filma "Dva igrača s klupe" izrazio je zadovoljstvo što će se nakon 21 godine i filma "Mala pljačka vlaka" opet predstaviti pulskoj filmskoj publici. Rekao je kako se nada da će publika prepoznati taj film i ocijeniti ga kao dobar projekt. Po njegovim riječima, film je snimljen u roku od 38 dana, krajem prošle i početkom ove godine, u Zagrebu i Glini, u okolici Šibenika te u Karlovcu.

Filmski festival u Puli trajat će od danas do 23. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙