FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krećani će položiti oružje tijekom vjenčanja

ATENA, 22. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Stanovnici grčkog otoka Kretetrebali bi odustati od svog običaja pucanja iz vatrenog oružja navjenčanjima i drugim proslavama.
ATENA, 22. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Stanovnici grčkog otoka Krete trebali bi odustati od svog običaja pucanja iz vatrenog oružja na vjenčanjima i drugim proslavama.

Pokazujući svoj pištolj koji mu je otac poklonio za 18. rođendan, ministar unutarnjih poslova Giorgos Voulgarakis potpisao je zajedno s regionalnim vlastima na Kreti deklaraciju kojom bi trebala prestati ili se barem smanjiti upotreba oružja na tom otoku.

"Znam da većina vas ima sličan pištolj. Znam da imate. Ne tražim da predate oružje, nego samo da ograničite njegovu upotrebu", rekao je Voulgarakis tijekom posjeta otoku.

Krećani, a posebice oni koji žive na području Sfakije, bez obzira na 21. stoljeće njeguju tradiciju krvne osvete, posebice kada je u pitanju čast žene ili se radi o krađi ovaca.

Vlasti u Ateni godinama pokušavaju iskorijeniti običaj pucanja na tom južnom mediteranskom otoku za vrijeme vjenčanja i krštenja zbog sve većeg broja mrtvih od zalutalih metaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙