FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jacka Strawa muče grčka imena

STRASBOURG, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pošto je dvaput krivoizgovorio ime grčkog zastupnika u Europskom parlamentu koji jepodnosio izvješće o Iraku, britanski ministar vanjskih poslova JackStraw odustao je i ispričao se.
STRASBOURG, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Pošto je dvaput krivo izgovorio ime grčkog zastupnika u Europskom parlamentu koji je podnosio izvješće o Iraku, britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw odustao je i ispričao se.

"Učio sam starogrčki u školi, ali sam ga više pisao nego govorio", snašao se Straw.

Europska povjerenica za vanjsku politiku Benita Ferrero-Waldner koja i sama ima ime koje se teško izgovara, također je zapela kada je pokušala izgovoriti ime Giorgosa Dimitrakopulosa koji se smijao i pljeskao pri svakom zamuckivanju.

Predsjednik Parlamenta Josep Borrell pokušao je spasiti situaciju pa je govornicima ponudio tečaj iz grčkog na trošak parlamenta.

No najpraktičniji je prijedlog dao njemački zastupnik Elmar Brok, predsjednik odbora za vanjsku politiku kojega je Dimitrakopulos član.

"Možemo ga zvati George. To je puno lakše", rekao je Brok Strawu. Šef britanskih diplomata rado je prihvatio i nekoliko ga puta u raspravi oslovio sa "George".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙